Analýza a srovnání výnosnosti korporátních a státních dluhopisů - Shabanov, Aleksandr (2023)
Bakalářské práce „Analýza a srovnání výnosnosti korporátních a státních dluhopisů.“ se zabývá ekonometrickou analýzou parametrů státních a korporátních dluhopisových emisí uskutečněných na území České republiky. Konkrétně práce zkoumá závislost kupónu na velikosti emise a minimální nominální hodnotě jednoho dluhopisu. Dále práce obsahuje ocenění úvěrového rizika vybraných korporátních emitentů za účelem porovnání výnosnosti mezí korporátními a státními dluhopisy pomocí creadit spread analýzy