Analýza a srovnání výnosnosti korporátních a státních dluhopisů - Shabanov, Aleksandr; Husák, Martin; Heršálek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Bakalářské práce „Analýza a srovnání výnosnosti korporátních a státních dluhopisů.“ se zabývá ekonometrickou analýzou parametrů státních a korporátních dluhopisových emisí uskutečněných na území České republiky. Konkrétně práce zkoumá závislost kupónu na velikosti emise a minimální nominální hodnotě jednoho dluhopisu. Dále práce obsahuje ocenění úvěrového rizika vybraných korporátních emitentů za účelem porovnání výnosnosti mezí korporátními a státními dluhopisy pomocí creadit spread analýzy
Vedoucí práce: Martin Husák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses