Očekávané finanční dopady windfall tax na české podniky v roce 2022 a dalších - Fáber, Martin; Rýdlová, Barbora, 1976-; Brabenec, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku windfall tax a její vliv na finanční řízení podniků. Práce analyzuje koncept windfall tax, zkoumá její subjekty a výpočet. Práce zkoumá i klíčové otázky spojené s touto daní, jako je její zařazení v daňovém systému, retroaktivita nebo vztah s Lafferovou křivkou. Dále jsou prezentovány historické příklady windfall daně v České republice, USA a Velké Británii. Práce také zahrnuje názory různých institucí a metody určování nadměrného zisku. Dopady windfall tax na finanční řízení podniků jsou zkoumány z hlediska dopadů na přesuny podniků, fúze podniků a cash flow podniků. V závěru jsou diskutovány reálné dopady windfall tax. Práce poskytuje komplexní pohled na windfall daně a jejich význam pro podnikání a ekonomiku.
Vedoucí práce: Barbora Rýdlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses