Investiční produkty určené pro drobného investora - Geržová, Barbora (2023)
Práce se zabývá základními definicemi pojmů investování a investora, rozebírá vybrané možnosti investování, které by mohly být vhodné pro drobného investora, osvětluje témata dluhopisů, akcií, investiční fondů, fondů ETF, crowdfunding a zmiňuje zjednodušeně možnosti alternativního investování. Pro obchodování s možnými investičními produkty jsou rozebrány vybrané investiční platformy Trading 212, XTB, DEGIRO, Fio e-Broker a Portu. Praktická část je zaměřena na zhodnocení akciových a dluhopisových indexů s možnostmi investování přes ETF fondy, které tyto indexy kopírují.