Investiční produkty určené pro drobného investora - Geržová, Barbora; Husák, Martin; Rajdl, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Práce se zabývá základními definicemi pojmů investování a investora, rozebírá vybrané možnosti investování, které by mohly být vhodné pro drobného investora, osvětluje témata dluhopisů, akcií, investiční fondů, fondů ETF, crowdfunding a zmiňuje zjednodušeně možnosti alternativního investování. Pro obchodování s možnými investičními produkty jsou rozebrány vybrané investiční platformy Trading 212, XTB, DEGIRO, Fio e-Broker a Portu. Praktická část je zaměřena na zhodnocení akciových a dluhopisových indexů s možnostmi investování přes ETF fondy, které tyto indexy kopírují.
Vedoucí práce: Martin Husák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses