Analýza korelačných koeficientov rôznych typov aktív - Banský, Bruno; Brůna, Karel, 1973-; Dudzich, Viktar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Cieľom bakalárskej práce je analýza korelačných koeficientov rôznych typov aktív s následnou aplikáciou získaných výsledkov pri tvorbe optimálneho portfólia. Prvá kapitola sa zaoberá teóriou portfólia, korelačným koeficientom a vysvetľuje diverzifikáciu s medzinárodným investovaním. Obsahom druhej kapitoly je charakteristika vybraných aktív s dôrazom na ich pozitíva a negatíva, pričom súčasne uvádza aj výnosové miery a riziká aktív. V praktickej časti tretia kapitola prezentuje výsledky korelačnej analýzy v rámci jednej triedy aktív a následne aj medzi viacerými triedami. Posledná kapitola využíva získané znalosti pri konštrukcii optimálneho portfólia a zároveň popisuje výsledky analýzy zameranej na vzťah medzi mierou rizika a korelačným koeficientom.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses