Finanční analýza konsolidované účetní závěrky města Horšovský Týn - Novák, Patrik; Zelenka, Vladimír, 1961-; Poutník, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato diplomová práce se zabývá hospodařením města Horšovský Týn a jeho dceřiných jednotek. Cílem práce je sestavení konsolidované účetní závěrky za rok 2021 a provedení finanční analýzy na základě těchto výkazů. Teoretická část práce se zabývá veřejným sektorem, účetnictvím územních samosprávných celků a obchodních korporací, finanční analýzou a konsolidovanou účetní závěrkou. Praktická část práce zahrnuje sestavení konsolidovaných výkazů a vypracování finanční analýzy. Do konsolidačního celku bylo kromě města Horšovský Týn zařazeno 5 zřizovaných příspěvkových organizací, tři korporace a jedno sdružení obcí. Pro porovnání výsledků finanční analýzy konsolidované účetní závěrky slouží individuální účetní závěrky obdobných měst do počtu obyvatel v regionu.
Vedoucí práce: Vladimír Zelenka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses