Účetnictví účetních a auditorských společností - Jelínková, Karolína (2023)
Bakalářská práce se zabývá účetními a auditorskými společnostmi se zaměřením na jejich účetnictví. Začátek práce je věnován vymezení účetních jednotek a základních účetních zásad ze zákona o účetnictví. Následně se text krátce zabývá popisem externího vedení účetnictví, jeho výhodami a nevýhodami. Poté přechází k samotným účetním a auditorským společnostem. Zaměřuje se na popis jejich činnosti, právní úpravu a specifika v jejich účetnictví. V praktické části jsou pak specifika ukázána na příkladu konkrétní společnosti. Předmětem zkoumání je také to, zda účetní a auditorské společnosti zveřejňují účetní závěrku v takové formě, jakou vyžaduje zákon o účetnictví. Velký důraz je přitom kladen na splnění samotné povinnosti zveřejňování.