Účetnictví účetních a auditorských společností - Jelínková, Karolína; Molín, Jan, 1978-; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Bakalářská práce se zabývá účetními a auditorskými společnostmi se zaměřením na jejich účetnictví. Začátek práce je věnován vymezení účetních jednotek a základních účetních zásad ze zákona o účetnictví. Následně se text krátce zabývá popisem externího vedení účetnictví, jeho výhodami a nevýhodami. Poté přechází k samotným účetním a auditorským společnostem. Zaměřuje se na popis jejich činnosti, právní úpravu a specifika v jejich účetnictví. V praktické části jsou pak specifika ukázána na příkladu konkrétní společnosti. Předmětem zkoumání je také to, zda účetní a auditorské společnosti zveřejňují účetní závěrku v takové formě, jakou vyžaduje zákon o účetnictví. Velký důraz je přitom kladen na splnění samotné povinnosti zveřejňování.
Vedoucí práce: Jan Molín
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses