Účetní a daňový pohled na odměňování zaměstnanců - Čunková, Nela; Molín, Jan, 1978-; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Bakalářská práce je zaměřena na systém odměňování zaměstnanců, jakožto součást mzdové problematiky, a to z účetního a daňového pohledu. Práce je rozdělena do pěti kapitol, které se vzájemně prolínají a doplňují. V první kapitole se pojednává o úvodních informacích souvisejících s pracovněprávními vztahy v podobě pracovního poměru a dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr. Navazující kapitola je věnována peněžitým plněním náležícím za vykonanou práci a nejčastěji poskytovaným náhradám mzdy, platu či odměny za práci. Třetí kapitola se zaměřuje na správný postup výpočtu daňové povinnosti plynoucí z příjmu zaměstnance. Povinné odvody pojistného na sociální zabezpečení a veřejné zdravotní pojištění jsou podrobněji rozebrány v poslední kapitole teoretické části práce. Na získané informace navazují praktické příklady zakončující bakalářskou práci.
Vedoucí práce: Jan Molín
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses