Ohodnocení akcie COLT CZ GROUP SE - Vachovec, Filip; Veselá, Jitka; Sobková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato bakalářská práce představuje komplexní analýzu společnosti Colt CZ Group SE, která působí ve zbrojním průmyslu. Z globální fundamentální analýzy vyplývá, že investice na českém akciovém trhu může být výhodná i přes současnou ekonomickou situaci. Z odvětvové analýzy vyplývá, že zbrojní průmysl je proticyklický a oligopolní, s očekávaným ročním růstem a zvyšující se poptávkou. Bylo zjištěno, že společnost Colt CZ Group SE dosahuje lepších výsledků než její konkurenti a ve firemní fundamentální analýze je zkoumán management, ESG, finanční zdraví, hospodaření a v neposlední řadě ocenění společnosti. Práce je zakončena doporučením koupit akcie společnosti na základě jejich odhadované hodnoty a potenciálních budoucích rizik. Výsledky této práce poskytují potenciálním investorům cenné informace, které jim umožní učinit informované rozhodnutí o investici do společnosti Colt CZ Group SE.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses