Role offshorových jurisdikcí v globální ekonomice - Hvozdova, Valeriia; Dudzich, Viktar; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Cílem diplomové práce “Role offshorových jurisdikcí v globální ekonomice na příkladu Ukrajiny” je analýza využití daňových rájů ze strany Ukrajiny prostřednictvím multidimenzionální analýzy. První část je věnována vzniku offshorových zón a analýze současného postavení daňových rájů ve světové a ukrajinské ekonomice. Praktická část je zaměřena na procesy odlivu a přílivu ukrajinského kapitálu z offshorových zón se zohledněním specifiky ukrajinské ekonomiky. Zvláštní pozornost je věnována ukazatelům přímých a portfoliových zahraničních investic a použití převodních cen. Práce se rovněž zabývá právními aspekty globálního trendu deoffshorizaci ze strany mezinárodních organizací a Ukrajiny.
Vedoucí práce: Viktar Dudzich
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses