Analýza bankovních produktů pro financování bydlení - Sychra, Arnošt (2023)
V této práci se autor zabývá bankovními produkty pro financování bydlení, konkrétně stavebním spořením, úvěrem ze stavebního spoření, překlenovacím úvěr a hypotékou. Cílem práce je zanalyzovat a vyhodnotit výhodnost v současné době nabízených bankovních produktů pro financování bydlení a poskytnout informace, které bankovní produkty pro financování bydlení využít. Pro naplnění cílů je nejprve vymezen teoretický rámec, který se týká výše zmíněných bankovních produktů pro financování bydlení. Dále jsou představeni konkrétní poskytovatelé těchto produktů a jejich produkty jsou zanalyzovány a porovnány. Z výsledků porovnání mimo jiné vyplývá, že překlenovací úvěry jsou vhodné spíše pro nižší cílové částky bez zajištění úvěru. Naopak pro vyšší částky se zajištěním úvěru jsou výhodnější hypotéky. Výstupem práce jsou tedy informace pro osoby, které hledají vhodné řešení pro financování bydlení nebo chtějí spořit.