Analýza bankovních produktů pro financování bydlení - Sychra, Arnošt; Kielar, Petr, 1965-; Fiala, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
V této práci se autor zabývá bankovními produkty pro financování bydlení, konkrétně stavebním spořením, úvěrem ze stavebního spoření, překlenovacím úvěr a hypotékou. Cílem práce je zanalyzovat a vyhodnotit výhodnost v současné době nabízených bankovních produktů pro financování bydlení a poskytnout informace, které bankovní produkty pro financování bydlení využít. Pro naplnění cílů je nejprve vymezen teoretický rámec, který se týká výše zmíněných bankovních produktů pro financování bydlení. Dále jsou představeni konkrétní poskytovatelé těchto produktů a jejich produkty jsou zanalyzovány a porovnány. Z výsledků porovnání mimo jiné vyplývá, že překlenovací úvěry jsou vhodné spíše pro nižší cílové částky bez zajištění úvěru. Naopak pro vyšší částky se zajištěním úvěru jsou výhodnější hypotéky. Výstupem práce jsou tedy informace pro osoby, které hledají vhodné řešení pro financování bydlení nebo chtějí spořit.
Vedoucí práce: Petr Kielar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses