Odložená daň a její vykazování u retailových společností - Kazikova, Anna (2023)
Cílem této bakalářské práce je poskytnout přehled o problematice odložené daně v České republice. Teoretická část se věnuje principu fungování a vykazování odloženého daňového závazku či pohledávky v účetních závěrkách maloobchodních společností. Dále se praktická část zabývá analýzou odložené daně v účetních závěrkách 60 společností a definuje jednotlivé tituly, které se v účetních závěrkách vyskytly a vedly buď k odloženému daňovému závazku, či pohledávce.