Analýza výkazů o udržitelnosti dle GRI a návrh zlepšení u vybraných společností - Höhne, Karolína (2023)
Tato práce pojednává o významu ESG pro společnosti a o využívání nefinančního reportingu pro informování o jejich výkonnosti v oblasti udržitelnosti pomocí GRI. Text se zaměřuje na analýzu zpráv o udržitelnosti tří bankovních společností – České spořitelny, Komerční banky a MONETY Money bank, které využívají pro reporting GRI. Cílem je posoudit, nakolik tyto společnosti dodržují standardy pro reporting, kde je ještě prostor pro zlepšení.