Analýza veřejných zakázek města Třebíč - Kubíčková, Lucie (2023)
Bakalářská práce analyzuje veřejné zakázky města Třebíč. Teoretická část práce popisuje vývoj legislativní úpravy veřejných zakázek v České republice, vysvětluje pojmy důležité k porozumění analytické části a zmiňuje také rizika plynoucí z využívání institutu veřejných zakázek. Praktická část obsahuje analýzu rozpočtu města, testování přítomnosti konkurenčního efektu a výpočet administrativních nákladů. Závěrečná kapitola srovnává zjištěné výsledky s celorepublikovými daty. Hlavním cílem praktické části je prokázání přítomnosti konkurenčního efektu pomocí regresní analýzy. Výsledky práce potvrzují výskyt tohoto jevu ve sledovaném období