Finanční analýza ZNOVÍN ZNOJMO, a.s. - Hajnová, Karolína (2023)
Cílem této bakalářské práce je posouzení finančního zdraví firmy ZNOVÍN ZNOJMO, a.s. v rámci mezipodnikového srovnání z pohledu externího analytika za sledované období 2017-2021. Následně bude připraven krátkodobý finanční plán za pomocí nástrojů finanční analýzy. Při zpracování mi jako hlavní zdroj dat sloužily účetní závěrky všech analyzovaných subjektů, získány z veřejně dostupných zdrojů. Metodická a praktická část jsou v práci, pro lepší orientaci a pochopení, vzájemně provázány. Začátek práce je věnován představení analyzované společnosti, vybraných konkurenčních podniků a popisu zkoumaného trhu. Na ni navazuje samotná finanční analýza vybranými analytickými nástroji. Bakalářská práce je zakončena zpracováním finančního plánu pro rok 2022 a celkovým zhodnocením finančního zdraví společnosti ZNOVÍN ZNOJMO, a.s.