Finanční analýza ZNOVÍN ZNOJMO, a.s. - Hajnová, Karolína; Heršálek, Petr; Marek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Cílem této bakalářské práce je posouzení finančního zdraví firmy ZNOVÍN ZNOJMO, a.s. v rámci mezipodnikového srovnání z pohledu externího analytika za sledované období 2017-2021. Následně bude připraven krátkodobý finanční plán za pomocí nástrojů finanční analýzy. Při zpracování mi jako hlavní zdroj dat sloužily účetní závěrky všech analyzovaných subjektů, získány z veřejně dostupných zdrojů. Metodická a praktická část jsou v práci, pro lepší orientaci a pochopení, vzájemně provázány. Začátek práce je věnován představení analyzované společnosti, vybraných konkurenčních podniků a popisu zkoumaného trhu. Na ni navazuje samotná finanční analýza vybranými analytickými nástroji. Bakalářská práce je zakončena zpracováním finančního plánu pro rok 2022 a celkovým zhodnocením finančního zdraví společnosti ZNOVÍN ZNOJMO, a.s.
Vedoucí práce: Petr Heršálek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses