Analýza výnosů komerčních bank - Dubovský, Lukáš; Radová, Jarmila; Palán, Luděk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Jako téma této bakalářské práce je analýza výnosů komerčních bank. V teoretické části se zejména věnujeme komerčním bankám a bankovnímu sektoru v obecné rovině. Pro potřeby analýzy je potřeba charakterizovat výroční zprávu a jednotlivé částí účetní závěrky. Samotná analýza je zaměřená na tři vybrané subjekty operující na našem území. Jedná se o jednu banku malou, jednu střední a jednou banku velkou. Banky jsou analyzovány z pohledu vývoje v letech 2011 až 2021 a z pohledu struktury v roce 2021. Celá analýza je primárně zaměřená na jednotlivé druhy výnosů a jejich strukturu a následně jejich strukturu. Na konci je ještě zkoumán dopad pandemie Covid-19 na výnosnost bankovního sektoru dle jednotlivých velikostí bank. Poslední kapitola je zaměřená na porovnání vybrané banky s pojišťovnou a upřesnění specifičnosti těchto finančních institucí.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses