Kalkulace a analýza ziskovosti výkonů v podniku zabývajícím se IT - Dvořáková, Barbora; Křehnáčová, Aneta; Matyáš, Ondřej, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá kalkulacemi a analýzou ziskovosti výkonů konkrétního podniku, který poskytuje služby v oblasti informačních technologií. Analyzovanými výkony jsou člověkohodiny a licence. S ohledem na manažerská rozhodování je analyzována i ziskovost zákazníků společnosti. Práce je rozdělena na dvě části, a to teoretickou a praktickou. Teoretická část obsahuje vybrané oblasti manažerského účetnictví, které jsou dále aplikovány v praktické části. V úvodu praktické části je představena společnost, její střediska a poskytované služby. Dále jsou představeny náklady společnosti, jejich členění a následně jsou navrhnuty jednotlivé kalkulace výkonů a zákazníků pro střediska společnosti. Poslední část bakalářské práce se zabývá analýzou výkonů společnosti a jsou představena doporučení pro daný podnik.
Vedoucí práce: Aneta Křehnáčová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses