Přináší akciové investice dle vybraných členů Kongresu Spojených států amerických mimořádnou ziskovost? - Le, Hoang Long; Mandel, Martin, 1962-; Pastucha, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu transakcí pěti politiků v období od roku 2020 do současnosti a následné zhodnocení možnosti vydělání při replikaci jejich obchodů po jejich zveřejnění. V první části analýzy bylo zjištěno, že pouze David Perdue dokázal vyhnout se ztrátě, avšak pouze v krátkém časovém období. Ve druhé části byly simulovány různé scénáře, kdy jsem replikoval jejich obchody a držel je po dobu 1 týdne, 1, 3 a 6 měsíců a 1 roku. Následně byly výsledky porovnány s výkonností ETF, který sleduje index S&P 500 (akciový trh). Závěrem bylo zjištěno, že investice do tohoto ETF od roku 2020 do současnosti přináší o 13 % vyšší výnos než nejlepší strategie, kterou bylo držení pozice po dobu 1 týdne.
Vedoucí práce: Martin Mandel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses