Opce a opční strategie - Chlubna, Jaroslav (2023)
Tato bakalářská práce je zaměřena na opce a opční strategie. První část pojednává o základních typech opcí a jejich cenotvorných faktorech. Druhá část je zaměřena na jednotlivé opční strategie, kterých lze dosáhnout kombinací opcí s různými vlastnostmi. Ve třetí části jsou simulovány vývoje výsledků tří vybraných strategií s různými vstupními a výstupními podmínkami, a popsány a zhodnoceny dosažené výsledky.