Audit projektu ve vybraném spolku - Růžičková, Hana; Jošt, Marek; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato práce popisuje audit projektu v neziskové organizaci INEX-Sdružení dobrovolných aktivit, která je zapsaným spolkem. Teoretická část se věnuje specifikům neziskových organizací s důrazem na spolky a financování projektů prostřednictvím dotací a grantů. Druhá kapitola teoretické části je zaměřena na audit v neziskových organizacích, především na audity projektové a na auditorské standardy, které se při jejich realizaci uplatňují. Pozornost je věnována také porovnání statutárního auditu s auditem projektovým na základě vybraných charakteristik. Praktická část popisuje průběh auditu projektu, který organizace podstoupila v roce 2021, se zaměřením na problematické oblasti sestavení závěrečného vyúčtování a vedení projektového účetnictví, jelikož oboje bylo předmětem ověření auditorem. Na jeho základě jsou v závěru formulována doporučení pro zajištění hladkého průběhu projektového auditu v neziskové organizaci. Poslední podkapitola obsahuje polemiku nad vyžitím auditorských standardů a vhodností označení této konkrétní zakázky za audit.
Vedoucí práce: Marek Jošt
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses