Role auditora ve vztahu k daním v rámci auditu účetní závěrky - Dvořáková, Adéla (2023)
Diplomová práce se věnuje analýze role auditora v kontextu daní při provádění auditu účetní závěrky. Práce je rozdělena na dvě hlavní části, teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na vymezení auditu v souladu s aktuální právní úpravou a auditorských postupů v oblasti daňové problematiky v souladu s mezinárodními účetními standardy. Praktická část vychází z teoretických východisek a aplikuje postupy auditora v oblasti daní na fiktivní společnosti. Výstupem diplomové práce je analýza auditorských postupů při auditu daní a identifikace rizikových oblastí s touto problematikou spojených.