Role auditora ve vztahu k daním v rámci auditu účetní závěrky - Dvořáková, Adéla; Vácha, Petr; Skálová, Jana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Diplomová práce se věnuje analýze role auditora v kontextu daní při provádění auditu účetní závěrky. Práce je rozdělena na dvě hlavní části, teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na vymezení auditu v souladu s aktuální právní úpravou a auditorských postupů v oblasti daňové problematiky v souladu s mezinárodními účetními standardy. Praktická část vychází z teoretických východisek a aplikuje postupy auditora v oblasti daní na fiktivní společnosti. Výstupem diplomové práce je analýza auditorských postupů při auditu daní a identifikace rizikových oblastí s touto problematikou spojených.
Vedoucí práce: Petr Vácha
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses