Účetnictví a financování neziskových organizací v konkrétních podmínkách Církve řeckokatolické - Navrkalová, Martina; Chábová, Lucie; Jošt, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Téma bakalářské práce se věnuje charakteristice neziskových organizací v České republice v konkrétních podmínkách církví a náboženských společností. Zahrnuje právní úpravu, vznik, zánik a hospodaření církví a náboženských společností. Práce se zaměřuje na financování a účetnictví církví a náboženských společností. Popisuje problematiku financování z veřejných zdrojů, což obsahuje aktuální zákon o majetkovém vyrovnání státu a církví, granty a dotace, a také financování z neveřejných zdrojů, jehož součástí jsou například sbírky a zpět navrácený majetek církvi. Účetnictví respektuje potřebné právní předpisy, kterými se musí církve a náboženské společnosti řídit při zpracovávání účetnictví. Praktická část bakalářské práce se zaměřuje převážně na analýzu účetních metod specifických účetních případů, o kterých účetní jednotka účtuje během let 2021 a 2022, a rozbor financování církve.
Vedoucí práce: Lucie Chábová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses