Vývoj hypotečního trhu v ČR - Rosůlek, Lukáš; Blahová, Naďa, 1958-; Brada, Jaroslav, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Bakalářská práce s názvem „Vývoj hypotečního trhu v ČR“ se v první kapitole zabývá charakteristikou a vyčleněním hypotečního úvěru od jiných úvěrů a vyčleněním jeho charakteristik jako např.: úroková sazba a RPSN. Dále se zabývá podmínkami pro získání hypotečního úvěru a následnou státní podporou, způsoby splácení včetně jejich výhod a nevýhod. Následuje analýza vývoje V neposlední řadě se první kapitola zaobírá různými druhy splácení hypotečního úvěru. Tyto způsoby splácení následně rozebírá a porovnává jejich výhody a nevýhody. V druhé kapitole se práce zabývá vývojem hypotečního trhu na území dnešní republiky a poté i v samostatné ČR, interpretuje okolnosti, které hýbaly hypotečním trhem a měly na něj bezprostřední vliv. Práce se nakonec věnuje aktuálnímu stavu hypoteční trh na začátku roku 2023 a alternativami financování vlastního bydlení.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses