Incidenční spory v insolvenčním řízení a jejich dopad do účetnictví věřitele či dlužníka - Vrabcová, Lucie (2023)
Diplomová práce se zabývá problematikou čtyř konkrétních incidenčních sporů v insolvenčním řízení a zkoumá jejich dopad do účetnictví dlužníka či věřitele. Teoretická část práce čtenáře seznamuje s konkrétním názvoslovím insolvenčního řízení z pohledu insolvenčního zákona, které se bude objevovat v dalších kapitolách této práce. Druhá kapitola popisuje čtyři konkrétní vybrané incidenční spory. Jsou zde uvedeny informace o tom, jaký konkrétní problém spor řeší, jakým způsobem lze podat žalobu a jaké jsou možné výsledky těchto incidenčních sporů. Poslední, praktická část, se zaměřuje na popis těchto konkrétních incidenčních sporů vedených v praxi dle informací v insolvenčním rejstříku.