Incidenční spory v insolvenčním řízení a jejich dopad do účetnictví věřitele či dlužníka - Vrabcová, Lucie; Randáková, Monika, 1966-; Zelenka, Vladimír, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Diplomová práce se zabývá problematikou čtyř konkrétních incidenčních sporů v insolvenčním řízení a zkoumá jejich dopad do účetnictví dlužníka či věřitele. Teoretická část práce čtenáře seznamuje s konkrétním názvoslovím insolvenčního řízení z pohledu insolvenčního zákona, které se bude objevovat v dalších kapitolách této práce. Druhá kapitola popisuje čtyři konkrétní vybrané incidenční spory. Jsou zde uvedeny informace o tom, jaký konkrétní problém spor řeší, jakým způsobem lze podat žalobu a jaké jsou možné výsledky těchto incidenčních sporů. Poslední, praktická část, se zaměřuje na popis těchto konkrétních incidenčních sporů vedených v praxi dle informací v insolvenčním rejstříku.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses