Technická analýza - vybrané akciové indikátory - Müller, Lukáš; Brada, Jaroslav, 1964-; Blahová, Naďa, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Cílem této práce je porovnání výnosnosti vybraných indikátorů technické analýzy a strategie „kup a drž“ na evropských akciích. Práce je rozdělena do 3 částí. V první části dojde k obecnému představení technické analýzy a vybraných indikátorů. Druhá část popisuje postupy pro vykonání analýzy. Poslední část je zaměřena na porovnání dosažených výsledků. U indikátorů došlo k optimalizaci vstupních parametrů na období od roku 2001 do konce roku 2020. Kombinace parametrů s nejvyšším čistým ziskem byly poté analyzovány na období od roku 2021 do konce roku 2022, na kterém došlo ke srovnání výsledků se strategií „kup a drž“. Výsledky testovaných indikátorů byly smíšené, nicméně ukazují, že lze pomocí technických indikátorů nalézt příležitosti k nadměrnému zisku i při zohlednění rizika.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses