Účetní podvody v trestněprávním pojetí v souvislosti s tzv. epidemií COVID-19 v České republice - Kubů, Nikola (2023)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na účetní podvody v souvislosti s hospodářskou kriminalitou, a to konkrétně spáchanými v České republice. Práce je pomyslně rozdělena na tři části. V první části je obsažena teorie v podobě vymezení základních pojmů a následného nadefinování vybraných druhů podvodných jednání. Na konci teoretické části jsou popsány možnosti, které by mohly vést k jejich odhalení, ale také možné způsoby jejich prevence. Druhá část je praktická a obsahuje specifickou analýzu ve formě statistiky související mimo jiné s vyplácením kompenzačních bonusů, na kterou navazuje třetí část popisující případy podvodů s neoprávněně vyplacenými bonusy a poukázání na možnou zneužitelnost této formy finanční podpory.