Účetní podvody v trestněprávním pojetí v souvislosti s tzv. epidemií COVID-19 v České republice - Kubů, Nikola; Čevela, David; Stoianova, Irina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na účetní podvody v souvislosti s hospodářskou kriminalitou, a to konkrétně spáchanými v České republice. Práce je pomyslně rozdělena na tři části. V první části je obsažena teorie v podobě vymezení základních pojmů a následného nadefinování vybraných druhů podvodných jednání. Na konci teoretické části jsou popsány možnosti, které by mohly vést k jejich odhalení, ale také možné způsoby jejich prevence. Druhá část je praktická a obsahuje specifickou analýzu ve formě statistiky související mimo jiné s vyplácením kompenzačních bonusů, na kterou navazuje třetí část popisující případy podvodů s neoprávněně vyplacenými bonusy a poukázání na možnou zneužitelnost této formy finanční podpory.
Vedoucí práce: David Čevela
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses