Specifika financování nestátních neziskových organizací - Plch, Miroslav (2023)
Bakalářská práce pojednává o rozdílech ve financování mezi podnikatelským a neziskovým sektorem se zaměřením na nestátní neziskové organizace. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy týkající se neziskových organizací. Podstatná část práce je věnována principům financování nestátních neziskových organizací a jednotlivým zdrojům financování. Praktická část je věnována účetnímu zobrazení finančních zdrojů v konkrétní organizaci. Zbývající část praktické části je zaměřena na analýzu a vývoj finančních zdrojů.