Vliv daňových rájů na daňovou povinnost právnických osob - Hořejší, Vladimíra (2023)
Cílem této práce bylo posouzení využitelnosti daňových rájů a porovnání daňového zatížení společnosti v daňovém ráji oproti daňovému zatížení stejné společnosti v České republice. Dílčími cíli práce bylo vymezení pojmu daňový ráj a jeho charakteristika, představení kritérií pro výběr daňového ráje z pohledu právnické osoby, využití daňových rájů a v neposlední řadě analýza zdanění modelové společnosti ve vybraných daňových rájích.