Zdanění investic - Cao, Vilém; Klazar, Stanislav, 1974-; Vančurová, Alena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Práce se zaměřuje na zdanění specifických příjmů – investic. Se zdaněním investic je spojená složitá problematika, jak z pohledu kategorizace příjmů, tak z pohledu odlišností, které jednotlivé státy mají ve svých zákonech. Práce se zabývá stručným popisem investičních nástrojů, analýzou jejich zdanění a následnou komparací s vybranými státy. První kapitola popisuje vybrané druhy investičních nástrojů a srovnává zdanění investic v České republice, Německu a Polsku pomocí modelových příkladů, které ilustrují rozdíly ve zdanění v těchto státech. Druhá kapitola se zaměřuje na produkty spoření na stáří a daňové úlevy, které mohou poplatníci daně z příjmů využít. Produkty dostupné v ČR jsou porovnány s obdobnými produkty v Německu a Polsku. Závěr je věnován analýze vlivu zdanění na budoucí výnosy a návratnost různých investičních možností. Pro jednotlivé investice je rovněž vyčíslena míra daňové úspory, čímž je zdůrazněn význam pochopení daňových aspektů pro efektivní správu investičního portfolia.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses