Udržitelné finance v bankovnictví - Melicharová, Natálie; Vyletelka, Michal; Jílková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku udržitelných financí v bankovnictví s důrazem na environmentální, sociální a správní aspekty (ESG). Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část práce se zabývá konceptem udržitelných financí a jejich významem v bankovním sektoru. Je zde představen jejich vznik a vývoj. Dále je pozornost věnována ESG faktorům, které jsou klíčové pro celé toto odvětví a v neposlední řadě je zde uveden teoretický přehled současných udržitelných regulací bank v Evropské unii. Praktická část práce vychází z návrhu provozního rámce transparentnosti bank v oblasti ESG. Jsou zde představeny doporučení pro banky, jak integrovat udržitelnost do svých provozních procesů a strategií a z toho vyplívající srovnání aktuální situace největších českých komerčních bank v transparentnosti.
Vedoucí práce: Michal Vyletelka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses