Finanční analýza společnosti Merhautovo pekařství, s.r.o. - Hanzlíková, Gabriela (2023)
Cílem bakalářské práce je aplikace finanční analýzy na společnost Merhautovo pekařství, s.r.o. v období 2017-2021. Dále zhodnocení její finanční situace na trhu a porovnání s konkurenčními výrobními podniky s použitím veřejně dostupných zdrojů, zejména výročních zpráv. Úvodní část bakalářské práce obsahuje seznámení s teorií finanční analýzy a představení analyzované společnosti spolu s konkurenty. Následuje praktická část, která obsahuje vždy krátký teoretický úvod do problematiky, a poté výpočet a prezentaci výsledků. V závěrečné části se práce zabývá zhodnocením finanční situace za daná období a je doplněna o silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby společnosti Merhautovo pekařství, s.r.o.