Metodika a implementace projektového controllingu v IT firmě - Láníková, Veronika; Matyáš, Ondřej, 1979-; Šoljaková, Libuše; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Diplomová práce na téma Metodika a implementace projektového controllingu v IT firmě pojednává o problematice projektového řízení z pohledu projektového controllingu a reportingu. Úvodní část se skládá z teoretických východisek controllingu, reportingu, kalkulací, řízení projektů, business intelligence. Cílem práce je popsat současnou metodiku projektového controllingu, s tím související členění nákladů, způsoby alokace a kalkulace zakázek. Následně odhalit nedostatky tohoto procesu a případně vylepšit procesy a tím zlepšit projektový controlling v prostředí IT společnosti. Dále navrhnout implementaci projektového controllingu v manažerském informačním systému Power BI.
Vedoucí práce: Ondřej Matyáš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses