Vliv finančního prostředí na daňovou gramotnost - Dohnálková, Barbora (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá daňovou gramotností. Cílem práce je zjistit, zda existuje vztah mezi finančním prostředím a daňovou gramotností respondentů. Pro splnění cíle práce bude použita metoda analýzy dotazníkového šetření. V první části se práce zabývá problematikou gramotnosti funkční, finanční a daňové, a následně teorií dotazníkových šetření. Dále jsou představeny výzkumy v oblasti daňové gramotnosti z České republiky. V meritorní části jsou data získaná z dotazníkového šetření analyzována pomocí statistických metod (chí-kvadrát test nezávislosti). Závěrem práce je zjištění, že finanční prostředí neovlivňuje daňovou gramotnost respondentů.