Dlouhodobý majetek v pojetí IFRS a ČÚS - Procházková, Anastázie Marie; Sedláček, Petr; Čevela, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Cílem této bakalářské práce je rozpoznat a aplikovat rozdíly mezi českými a mezinárodními standardy u podnikatelských subjektů a určit jejich dopad na účetní závěrku. První 2 kapitoly se zabývají teoretickým vymezením dlouhodobého majetku z pohledu českých a mezinárodních účetních standardů. Třetí kapitola je věnována shrnutí a popisu identifikovaných rozdílů mezi těmito standardy. Poslední část prakticky znázorňuje některé rozdíly popsané v předchozí kapitole. Vzhledem k různým požadavkům, se liší i výpočty, například při použití komponentních odpisů se v prvních letech odepisuje větší částka.
Vedoucí práce: Petr Sedláček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses