Možnosti daňové optimalizace ve vybrané společnosti - Mlynaříková, Noemi; Finardi, Savina; Čejková, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Daňová optimalizace je nedílnou součástí ekonomické činnosti každého podnikatelského subjektu. Záměrem daňového poplatníka je snaha o dosažení co nejnižší možné výše daňového odvodu (zpravidla formou regulace základu daně). Toho lze dosáhnout různými daňově optimalizačními nástroji. Cílem závěrečné práce je posoudit využívání možností snížení daňové povinnosti vybrané společnosti na základě daňových zákonů, včetně navržení dalších vhodných postupů vedoucích k daňové optimalizaci. Vedlejšími cíli jsou zhodnocení současné ekonomické situace společnosti a analýza jejího daňového zatížení. V jednotlivých kapitolách je nejdříve uvedena teoretická část a na jejím základě je poté vytvořena část praktická. Těžištěm bakalářské práce je daň z příjmů právnických osob.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses