Odložená daň při přeměnách obchodních společností - Šimonovská, Petra; Marek, Patrik; Skálová, Jana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice odložené daně při přeměnách obchodních společností. První segment teoretické části zkoumá odloženou daň a přeměny obchodních společností odděleně. Druhý segment se následně věnuje průniku obou témat, řeší podstatu vykazování a výpočtu odložené daně, povinnost jejího vykazování a samotnou konstrukci výpočtu. Teoretickou část poté uzavírá modelový příklad, který znázorňuje proces přecenění a vznik odložené daně při přeměnách obchodních společností a jejího zanesení do rozvahy. Praktická část obsahuje příklady jednotlivých společností, které prošly přeměnou, a spolu s uvedením informací týkajících se přeměny se zaměřuje na konkrétní vykázání odložené daně u těchto společností. Hlavním cílem práce je objasnění dané tématiky a pozorování jejího výskytu v praxi.
Vedoucí práce: Patrik Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses