Finanční a strategická analýza společnosti EXCALIBUR ARMY spol. s r.o. - Razák, Vincenc; Kohoutek, Štěpán; Šnajberg, Oxana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Bakalářská práce se zabývá finanční a strategickou analýzou výrobního podniku vojenské těžké techniky, která je součástí koncernu Czechoslovak Group. Cílem práce je zhodnocení výsledků dané společnosti v časovém horizontu pěti let (od roku 2017 do roku 2021), posouzení finančního zdraví společnosti a také poukázání na silné a slabé stránky společnosti s ohledem na aktuální dění ve světě. Cíle jsou naplňovány pomocí horizontální a vertikální analýzy výkazů, poměrové analýzy a strategické analýzy (analýza pomocí Porterova modelu 5 sil, PESTLE analýzy a SWOT analýzy). Největší přínosy práce spočívají ve zjištění, že společnost má přes 60 % pohledávek po splatnosti. Tím pádem má také velkou dobu obratu pohledávek, a problémem by to mohlo být v případě, kdy by společnost byla nesolventní a potřebovala by rychle peníze. Přínosem také bylo rozebrání příležitostí ve vztahu k celosvětovému dění.
Vedoucí práce: Štěpán Kohoutek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses