Odložená daň napříč odvětvími - Stibor, Matěj (2023)
Práce se zaměřuje na odloženou daň podle české legislativy. Klade si za cíl analýzu odložené daně v jednotlivých odvětvích jako celku, dále analýzu subjektů, u kterých odložená daň tvoří významnější část bilanční sumy a také účetních jednotek, které o odložené daňové pohledávce neúčtovaly. Práce je rozdělena na čtyři kapitoly, z nichž se první tři zabývají teoretickým vymezením odložené daně v české legislativě a nejčastějšími tituly jejího vzniku. V poslední části práce bylo v deseti odvětvích zkoumáno celkem 111 účetních jednotek.