Odložená daň napříč odvětvími - Stibor, Matěj; Novotný, Jan; Skálová, Jana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Práce se zaměřuje na odloženou daň podle české legislativy. Klade si za cíl analýzu odložené daně v jednotlivých odvětvích jako celku, dále analýzu subjektů, u kterých odložená daň tvoří významnější část bilanční sumy a také účetních jednotek, které o odložené daňové pohledávce neúčtovaly. Práce je rozdělena na čtyři kapitoly, z nichž se první tři zabývají teoretickým vymezením odložené daně v české legislativě a nejčastějšími tituly jejího vzniku. V poslední části práce bylo v deseti odvětvích zkoumáno celkem 111 účetních jednotek.
Vedoucí práce: Jan Novotný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses