Predikční modely ve finanční analýze - Demyanov, Bogdan (2023)
Tato bakalářská práce má za cíl zhodnotit předpovídající schopnost vybraných predikčních modelů na českých malých a středních podnicích. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. Záměrem teoretické části je vymezit úpadek a představit české i zahraniční predikční modely. Ve druhé praktické části budou čtyři vybrané predikční modely aplikovány na vzorku 7 malých a 7 středních podniků, které se jíž dostaly do úpadku. Na základě výsledných hodnot bude v závěru provedeno porovnání těchto modelů.