Komparace zdanění příjmů fyzických osob v ČR a v Dánsku - Krocová, Markéta (2023)
Bakalářská práce se zabývá zdaněním příjmů fyzických osob v ČR a v Dánsku. Cílem práce je určit v jaké zemi jsou fyzické osoby více daňově zatíženy a porovnat toto zatížení. Skládá se ze tří kapitol. První kapitola je zaměřena na správu daní a stanovení základu daně v ČR a v Dánsku. Druhá kapitola se věnuje odpočtům od základu daně, sazbám daně a slevám na dani. Poslední kapitola se zabývá porovnáním daňového zatížení fyzických osob v komparovaných zemích.