Komparace zdanění příjmů fyzických osob v ČR a v Dánsku - Krocová, Markéta; Klazar, Stanislav, 1974-; Havlík, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Bakalářská práce se zabývá zdaněním příjmů fyzických osob v ČR a v Dánsku. Cílem práce je určit v jaké zemi jsou fyzické osoby více daňově zatíženy a porovnat toto zatížení. Skládá se ze tří kapitol. První kapitola je zaměřena na správu daní a stanovení základu daně v ČR a v Dánsku. Druhá kapitola se věnuje odpočtům od základu daně, sazbám daně a slevám na dani. Poslední kapitola se zabývá porovnáním daňového zatížení fyzických osob v komparovaných zemích.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses