Vykazování dluhopisů dle českých účetních předpisů a IFRS - Furthner, Lukáš (2023)
Předmětem bakalářské práce je problematika vykazování dluhopisů dle českých účetních předpisů a Mezinárodních standardů finančního výkaznictví. Cílem práce je komplexně popsat většinu aspektů souvisejících s výkaznictvím dluhopisů ve sféře podnikatelských subjektů. První část se zaměřuje na teorii dluhopisů a seznámení čtenáře s dluhopisy jak z právního, tak i účetního hlediska. Účetní pohled je především zaměřen na jednotlivé metody oceňování obligací, způsoby zveřejňování informací souvisejících s dluhopisy a obsah těchto informací. Druhá část znázorňuje některé z rozdílů mezi těmito systémy na příkladech.